ΑΥΤΟΛΟΓΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΑ

Τι είναι τα εξωσώματα;

Τα Εξωσώματα βρίσκονται στο αίμα μας και είναι μικροσκοπικά εξωκυτταρικά κυστίδια ποικίλου μεγέθους και προέλευσης, περιβάλλονται από μεμβράνη ενώ ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των εξωκυτταρικών κυστίδιων (EV).

Οι τρεις κύριοι τύποι εξωκυτταρικών κυστίτιδων είναι:

  • Αποπτωτικά κυστίδια (>1000 nm)
  • Μικροκυστίδια (100-1000 nm)
  • Εξωσώματα (30-100 nm)

Τα Εξωσώματα είναι υπεύθυνα για την μεταφορά και παράδοση βιολογικών πληροφοριών στα κύτταρα ενώ μεταφέρουν μεγάλο φορτίο πρωτεϊνών και νουκλεϊκών οξέων σε άλλα κύτταρα, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά τους. Τα κυστίδια αυτά μπορούν να χωρέσουν εντός τους περίπου 100 πρωτεΐνες και 10.000 καθαρά νουκλεοτίδια νουκλεϊκού οξέος.
Τα Εξωσώματα μεταφέρουν αυξητικούς παράγοντες (π.χ. VEGF, TGF-beta), κυτοκίνες και γενετικό υλικό που προάγουν τον πολλαπλασιασμό, τη μετανάστευση και τη διαφοροποίηση των κυττάρων, ενισχύοντας την επισκευή και την αναγέννηση των ιστών.
• Χρησιμοποιώντας αυτόλογα Εξωσώματα ενεργοποιούμε άμεσα την αναγεννητική διαδικασία των κατεστραμμένων ιστών

Τι είναι το ExoSmart™;

Το σύστημα ExoSmart™ είναι ένα ιατρικά πιστοποιημένο σύστημα για συλλογή αυτόλογων πρωτεϊνών και Αυτόλογων Eξωσωμάτων προερχόμενων από ολικό πλάσμα αίματος.


Η τεχνολογία ExoSmart™ διαθέτει φίλτρο ακριβείας 5nm, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να απομονώσουμε και να συλλέξουμε με ασφάλεια από το ολικό πλάσμα αίματος εξαιρετικά υψηλό αριθμό εξωσωμάτων, σε ένα συμπυκνωμένο αυτόλογο όρο κατάλληλο για θεραπευτική χρήση. Χρησιμοποιώντας το ExoSmart™ μπορούμε να επεξεργασθούμε σε λιγότερο από 10 λεπτά, 30 ml πλάσματος (PRP + PPP). Η ποσότητα αυτή επεξεργάζεται σταδιακά από το ExoSmart™ και στο τέλος της διαδικασίας έχουμε έναν αυτόλογο ορό πλούσιο σε Eξωσώματα, πρωτεΐνες και κύτταρα.


Το ExoSmart™ είναι το μοναδικό σύστημα που μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε 100% τη δύναμη των αυτόλογων εξωσωμάτων για Θεραπευτικούς – Αναγεννητικούς σκοπούς.

Ποια είναι η ποσότητα και η συγκέντρωση του τελικού προϊόντος μετά την επεξεργασία;

Τόσο η ποσότητα όσο και η υψηλή ποιότητα του αυτόλογου ορού, μας επιτρέπουν την κλινική εφαρμογή (ενέσιμή ή μη) σε περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως π.χ. πρόσωπο, λαιμός, χέρια, τριχωτό της κεφαλής, μαστός & κάτω άκρα για Θεραπευτικούς – Αναγεννητικούς σκοπούς.

Ποιες είναι οι αντενδείξεις για τη χρήση του ExoSmart™ ;

Ο ορός ExoSmart™ είναι αυτόλογη αναγεννητική θεραπεία χωρίς χρήση άλλων ουσιών. Ωστόσο, όπως με κάθε άλλη αυτόλογη θεραπεία, υπάρχουν αντενδείξεις για τη χρήση του ίδιες με θεραπεία PRP. Αντενδείξεις για τη χρήση του ExoSmart™ θεωρούνται η αιμοδυναμική αστάθεια, διαταραχές λειτουργικότητας αιμοπεταλίων, σοβαρή θρομβοπενία, σήψη και ορισμένοι τύποι καρκίνων. Η λήψη ιατρικού ιστορικού θα επιτρέψει την αξιολόγηση της καταλληλότητας της θεραπείας και των σχετιζόμενων παραγόντων κινδύνου από τον θεράποντα ιατρό.

Σε τί διαφέρουν τα αυτόλογα εξωσώματα που λαμβάνονται με το ExoSmart™ από τα άλλα σκευάσματα στην αγορά;

Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει αυστηρά το εμπόριο ανθρώπινων ιστών, συμπεριλαμβανομένων των Eξωσωμάτων. Ως εκ τούτου η μόνη δυνατότητα για νόμιμη και ασφαλή θεραπεία για τους ασθενείς είναι τα αυτόλογα Eξωσώματα.


Το ExoSmart™ είναι το μόνο σύστημα που επιτρέπει την εξαγωγή Eξωσωμάτων μέσω του φιλτραρίσματος του πλάσματος του ασθενούς εξαλείφοντας τον κίνδυνο απόρριψης του βιολογικού υλικού ή μετάδοσης ασθένειας από άγνωστους δότες.

Υπάρχουν επίσης παρασκευάσματα από φυτά που μιμούνται τα Eξωσώματα – ονομάζονται PEN, P- EVs, ή PELN– ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εξωτερικά ως καλλυντικά αφού δεν έχουν ιατρική πιστοποίηση.

ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MEDISPORTS

Τα  συστήματα φέρουν πιστοποίηση από τους  Ευρωπαϊκούς φορείς και τον ΕΟΦ.