ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΛΟΓΩΝ
ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ STEM CELLS

Τι είναι τα Βλαστοκύτταρα;

Πρόκειται για αρχικά («αρχέγονα») αδιαφοροποίητα κύτταρα του οργανισμού. Τα αρχέγονα βλαστοκύταρρα έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού, ώστε να αποτελέσουν τη βάση για τη Θεραπεία – Αναγέννηση διαφόρων ιστών. Γενικά χωρίζονται στα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα που λαμβάνονται από τον ομφάλιο λώρο κατά τη γέννηση και τα βλαστοκύτταρα των ενηλίκων. Τα αρχέγονα βλαστοκύταρρα των ενηλίκων βρίσκονται αποθηκευμένα σε διάφορους ιστούς σε λήθαργο, ενώ ενεργοποιούνται όταν παραστεί ανάγκη.

Σε ενήλικες Βλαστοκύτταρα βρίσκουμε:
1. Στον Μυελό των οστών / MAGELLAN System.
2. Στον Λιπώδη ιστό / MyStemX2 System.

Λίγη Ιστορία

Το 1867 ο Γερμανός παθολόγος Cohnheim υπέθεσε ότι τα μη αιμοποιητικά κύτταρα που προέρχονται από τον μυελό των οστών θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος  σε απομακρυσμένα σημεία τραυματισμού και να συμμετάσχουν στην αναγέννηση των ιστών.

Το 1868 ο Γάλλος φυσιολόγος Goujon μελέτησε το οστεογονικό δυναμικό του μυελού των οστών σε κουνέλια. Ο Friedenstein απέδειξε την ύπαρξη ενός μη αιμοποιητικού βλαστοκυττάρου στον μυελό των οστών περισσότερο από εκατό χρόνια αργότερα. Μετά την ανακάλυψη αυτή, η έρευνα για τα μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα (MSC) διερεύνησε τις θεραπευτικές τους δυνατότητες.

Πρόσφατα, ο Ιάπωνας επιστήμονας (πρώτος ορθοπεδικός) Shinya Yamanaka απέδειξε ότι η εισαγωγή ενός μικρού συνόλου μεταγραφικών παραγόντων σε ένα διαφοροποιημένο κύτταρο ήταν αρκετή για να επαναφέρει το κύτταρο σε μία πολυδύναμη κατάσταση. Ο Yamanaka μοιράστηκε το Νόμπελ Ιατρικής και άνοιξε μία νέα πόρτα για πιθανές εφαρμογές των MSCs.

*Bone transplantation and tissue engineering, part IV. Mesenchymal stem cells: history in orthopedic surgery from Cohnheim and Goujon to the Nobel Prize of Yamanaka, 2015 Apr;39(4):807-17. doi: 10.1007/s00264-015-2716-8. Epub 2015 Mar 7.

Philippe Hernigou, Orthopedic Surgery, Hopital Henri Mondor, Créteil, France

Κλινικές εφαρμογές

Η θεραπεία με αυτόλογα Βλαστοκύταρρα εφαρμόζεται πάνω από 20 χρονιά για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων από πολλές Ιατρικές ειδικότητες:

Ορθοπεδική

Πλαστική χειρουργική

Αγγειοχειρουργική

Χειρουργική

Γναθοχειρουργική

Οφθαλμολογία

Ουρολογία

Νευροχειρουργική

ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MEDISPORTS

Η εταιρεία μας διαθέτει πλήρες portofolio υλικών  καθώς και τον απαραίτητο συνοδό εξοπλισμό.

Τα  συστήματα φέρουν πιστοποίηση από τον Αμερικανικό FDA τους Ευρωπαϊκούς φορείς και τον ΕΟΦ.